Cum sa calatoresti ieftin cu avionul de cateva ori pe an

Share this post! Share on Facebook34Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+90.7k

Cum sa cumperi bilete de avion ieftine

De multe ori ma întreb si eu cum de reușesc sa călătoresc  cu avionul de câteva ori pe an. Pai am câteva mici secrete care ma ajuta sa gasesc  bilete de avion ieftine, asa ca m-am gandit sa vi le impartasesc si voua.
Sa ne intelegem, vorbim pentru oamenii cu posibilitati medii aici, nu vorbesc pentru cei care care plătesc 3000 EUR pe 7 nopti  ultra all inclusive in Turcia, nici pentru cei care nu au încercat si nici nu vor sa audă de companiile aeriene low cost.

Am câteva reguli de la care nu ma abat atunci cand caut sa imi rezerv un bilet de avion.

Cea mai importantă este dorinta de a calatori . Daca iti propui sa faci 4 calatorii pe an in străinătate, cu siguranta vei găsi mijloacele de a reuși.
Eu imi pun pe lista câteva destinații la sfârșitul fiecărui an pentru anul viitor. Apoi cu pași marunti ma ocup de fiecare destinație in parte: caut bilete de avion la toate companiile, caut un raport cat mai bun calitate/pret, sunt flexibila in ceea ce privește datele, imi fac un buget si … încet, încet reușesc.
Nu este niciun mare secret, totul tine de dorința, organizare, flexibilitate.

1. Prima regula este sa imi caut din timp biletul de avion către destinația dorita.
Au fost făcute studii care spun ca perioada optima de a rezerva un bilet de avion este cu șase saptamani inainte de data zborului, mai exact cu 41 de zile inainte de ziua plecării.

2. Tot statistic s-a dovedit ca in ianuarie si februarie gasesti cele mai ieftine bilete de avion si este foarte adevărat, normal ca dupa perioada sărbătorilor cand banii s-au dus demult pe cadouri, cui ii mai da buzunarul sa cumpere bilete de avion? o alta luna buna de găsit bilete ieftine este noiembrie, in baza aceluiasi rationament al cheltuielilor si vacantelor de sarbatori.

3. Zilele cele mai bune de găsit bilete  bune ca pret sunt : martea, miercurea si sambata. De ce? Pentru ca lunea se vând multe bilete in scopul business travel, joia si vinerea se pleacă in city break sau vacante, iar duminica ne cam întoarcem acasă.
Deci ce zile ramân? martea, miercurea si sambata.

4. Orele de zbor cele mai bune ca si pret,  deși poate puțin obositor, sunt fie dimineața foarte devreme,  fie seara spre noapte, căci dupa ora 9, in jurul prânzului si dupa-amiezii prețurile sunt mai mari din cauza fluxului de calatori.

5. Ma abonez la newsletter-ul companiilor aeriene si astfel sunt printre primii care afla de ofertele lor. Si chiar se întrec in oferte.
Asa ca intrati pe site-urile lor, subscrieti cu adresa de email si veți fi uimiti cate perioade de reduceri si promoții au.

6. Atunci cand caut un bilet si vreau neaparat sa găsesc un pret foarte bun, il caut de pe IP-uri diferite, pentru ca cei de la companiile respective vad foarte clar interesul meu si de regula măresc prețul biletului. Asa ca nu trebuie sa lași remarcat interesul tau pentru destinația respectiva, ca te costa:).

7. In perioadele cand stiu ca vreau sa rezerv, sunt mereu cu banii pregătiți, așa incat daca se iveste un bilet foarte bun sa nu il ratez, imi fac bugetul cu ceva timp inainte de a incepe sa caut.

8. In ultima perioada companiile aeriene au inceput sa promoveze si in Romania programele de fidelizare a pasagerilor prin promotiile cu acumulare de mile : la fiecare bilet de avion cumparat acumulezi un numar de mile, acestea se aduna si la zborurile ulterioare beneficiezi de reduceri in functie de numarul de mile acumulate.

9. Poate ati auzit de motoarele de meta-search, cum sunt Kayac, Momondo, Skyscanner. Acestea caută in bazele companiilor aeriene si ale agențiilor de ticketing si găsesc cele mai ieftine variante de pret. Iată mai jos o simulare pe Kayac: bilet de avion catre  New York cu doar 579 USD, adica 512 EUR ! bine, tineti cont de faptul ca am urmat si regulile de mai sus : martea si noiembrie 🙂
Nu ma credeți? Iata dovada 🙂

bi;et avion 1

10. Nu stiu daca ati auzit de conceptul de “ flight hacking“, nu este inca foarte popular inca in Romania, insa este un instrument care va ajuta sa faceti economii serioase cand cumparati un bilet de avion catre o destinatie foarte indepartata. Ce inseamna de fapt? un fel de licitatie : intrati pe unul dintre site-urile care se ocupa cu asta, anuntati ce destinatie cautati si ce comision sunteti dispusi sa platiti ( minimul este in jur de 30 USD), specialistii in cautare se pun pe cautat si afiseaza toate ofertele. O alegeti pe cea mai buna, platiti comisionul si v-ati  ales cu un super pret la biletul de avion. Cel mai popular este flightfox si chiar se fac economii serioase pe destinatii intercontinentale.

Ce destinatii v-ati propus pentru anul acesta ? si ce secrete aveti sa calatoriti ieftin?

Pe curand si tot pe drumuri!

 

Share this post! Share on Facebook34Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+90.7k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *