Calatoriile in doi au rolul lor pentru orice familie fericita

Share this post! Share on Facebook430Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+1

Parintii au nevoie si de calatorii in doi
calatorii in doi 2

O familie călătoare, asa ne numim noi. Calatori  de la cel mai mic pana la cel mai mare.
Nu ne-am oprit din plimbări si explorari nici cand copiii erau foarte mici,  dimpotriva, i-am luat cu noi peste tot, prin lume si prin tara.
Fericirea de a colinda mari si tari impreuna, toti patru, e nemăsurată.
Si întotdeauna prima mea alegere va fi sa călătorim in patru, pentru noi este cel mai frumos, v-am vorbit aici
despre efectele benefice ale calatoriilor asupra copiilor.

Insa din cand in cand un weekend doar al părinților e nepretuit.
Asa ca, dragii mei, atunci cand vreți sa va reincarcati bateriile, cand va e dor de clipele cand va plimbati doar voi doi de mana pestrăzile Parisului sau mergeati in drumeții la munte, cu cortul, faceti-va cadou doua bilete de avion doar pentru voi doi.
Stiu ca sufleteste e greu sa ii lași pe cei mici acasă, dar odata depășit momentul si ajunsi la destinație, o sa va felicitati!
De ce cred eu ca e bine ca parintii sa mai călătorească si singuri, din cand in cand:

1. In primul rand, pentru relaxare, odihna, detasare. Una e sa poti sa te trezești in vacanta la 10 si alta e sa te trezești la 7, odata cu copiii, daca ai copii matinali, cum sunt ai nostri.
2. O vacanta in doi aduce un pic de aer proaspăt relatiei, ai sentimentul ca te intorci in trecutul acela roz si dulce, cand erați tineri, voi doi, de mana pe caldaramul străduțelor sau pe vreo plaja pustie.
3. Dintr-o data va vedeți altfel, asa cum erați altadata, va priviti si va redescoperiți, nu mai sunteti “tati” si “mami”, sunteti voi doi, singuri, hăt-departe, pe poteci de munte sau prin orașele lumii.
4. Calatoriile in doi sudeaza relatia, comunici mai bine cu partenerul tau, ai ragazul si dispoziția sa ii spui ce te doare, sa faceti planuri de viitor.
5. In vacantele in doi obiectivele tale turistice devin prioritati, gata cu parcurile de distracții si muzeele pentru copii, acum poti sa stai o dimineata întreaga la o cafea daca asa ai pofta sau sa iti bifezi muzeele si locurile pe care iti doresti de mult sa le vezi.
6. Poti sa stai in oras pana noaptea tarziu, la restaurant sau in vreun pub, sa dansezi, sa bei si sa te simti bine, ca nu mai ai limita orei de somn a copiilor.
7. Poate ai visat întotdeauna sa vizitezi o tara exotica, India mistica sau Africa plina de aventura, e mult mai sanatos sa mergeți fara copii, pentru a nu ii expune nici o clipa.
8. Puteti sta in pat de dimineata pana seara sau puteti bate drumurile in lung si in lat, fara limite de timp si fara pauze, doar dupa cum va cere voua sufletul.
9. Ca adulti, voi puteti dormi foarte lesne la cort, sau calatori cu rulota, puteti mânca la un colt de strada, nu neaparat la restaurant, dar cand sunteti cu copiii e cu totul altceva, trebuie respectate orele de masa, alimentatie foarte sănătoasă din surse sigure.

10. Cateva zile departe de cei mici va vor face sa va intoarceti cu un dor imens si cu pofta de joaca, mult mai odihniți si răbdători, cu forte proaspete.
Cand calatorim doar noi doi, ne place sa descoperim plaje nestiute, sa stam la cafele lungi de jumatate de zi, sa luam pranzul langa un lan de lavanda sau pe o culme de deal, unde cosuletul nostru din rachita in care punem produse ale locului si un vin bun, nu lipseste niciodata.
calatorii in doi 1
Sa nu credeți ca noua nu ne e greu sa plecam din cand in cand fara cei mici, o, ba da, uneori ma simt foarte vinovata, imi fac tot felul de griji, dar, odata ajunsiin avion sau la destinație, ma intorc in trecutul nostru de tineri calatori si ma bucur de fiecare clipa impreuna, doar noi doi.
Incercam sa călătorim macar o data sau de doua ori pe an singuri si ne face mult bine iar copiii stiu acum si ei ca parintii lor au si program de călătorit in doi si sunt fericiti sa ne vada întorcându-ne veseli, relaxati si cu tolba plina de cadouri.
Voi calatoriti vreodata singuri, fara copii?
Pe curand si tot pe drumuri!
Share this post! Share on Facebook430Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+1
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *