Weekend frumos la Ranca : Pensiunea Constantin

Share this post! Share on Facebook46Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

ranca 1ranca 2

Va dam binețe din vârf de munte inzapezit!
Liniste, zori de zi, Ranca. Ma dezmeticeste prea multul alb al zăpezii si mirosul cafelei pe care il simt urcând pana pe terasa.
Asa cum va spuneam, suntem la Ranca. Pentru doua zile de liniste, zapada, mancare buna si aer curat.
Am gasit toate acestea la Pensiunea Constantin. Nici nu imi imaginam asa conditii in zona. Totul nou, design  modern, gazde primitoare, tocmai ceea ce căutam.

Pentru craioveni, Ranca este cea mai la indemana stațiune montana, la 136 km de Craiova, distanta care se parcurge cam in doua ore. Ranca este asezata la poalele Muntilor Parang, pe versantul sudic al acestora, la o altitudine de 1650 m. Peisaje salbatice, versanti abrupti, varfuri care se pierd in nori, verdele brazilor inalti iti fura privirea. Se pot face trasee montane catre varfurile Papusa, Mohor sau Setea mare si drumetii catre lacurile glaciare : Rosiile, Calcescu, Mija, Lacul Verde. Din Novaci, trecand prin Ranca se parcurge Transalpina,  cel mai inalt drum rutier din tot lantul Carpatic, cu punctul cel mai inalt Varful Urdele ( 2145 m),  drum ce leaga Oltenia ( localitatea Novaci) de Transilvania ( Saliste, in judetul Sibiu).

Bucurandu-se de zapada din octombrie pana in martie-aprilie, Ranca este cea mai populara statiune de ski din Oltenia, cu un imens domeniu skiabil : Partiile M1, M2, M3, M4 si Partia Ranca 1, cu lungimi cuprinse intre 350 m (M3) si 860 m (Partia Ranca 1), dotate cu teleski si telescaun.

Fie ca ai nevoie de un weekend linistit si ti-e dor sa privesti cum ninge lin in timp ce citesti o carte langa semineu, fie ca vrei sa vii sa skiezi, Pensiunea Constantin te așteaptă cu o priveliste de vis, camere mari, luminoase, cu ferestre largi care cuprind maretia brazilor si a muntilor.
Este locul ideal de cazare pentru familiile cu copii : mancare excelenta, aer tare de munte, sauna si sala de fitness, o curte imensa cu loc de joaca pentru cei mici.
ranca 3ranca 7ranca 8ranca 6
Daca nu esti impatimit al ski-ului, asa cum nu suntem nici noi, probabil ca nu te vei da in vand dupa aglomeratia de la baza partiei si vei prefera sa savurezi frumusetea si linistea padurii la poalele careia se inalta Pensiunea Constantin(www.pensiuneaconstantin.ro).
Pentru noi si copiii nostri a fost un weekend exact asa cum aveam nevoie : aer tare de brad, tabloul de vis al muntilor, zapada multa pentru copii, incantarea mea sa ii vad fericiti pe fereastra in  timp ce imi sorbeam vinul fiert langa semineu.
Pe curand si tot pe drumuri!
Share this post! Share on Facebook46Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *