Cum sa vezi Danemarca si Suedia in aceeasi zi : fantasticul Pod Oresund

Share this post! Share on Facebook29Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Cum sa vezi Suedia si Danemarca in aceeasi zi : fantasticul pod Øresund!

Țările nordice sunt o destinație pe lista multora dintre noi, dar de cele mai multe ori  bugetul ne impiedica sa le vedem, fiind destul de  scump sa ajungem sa le vedem.

Știți tabloul acela al Copenhagai, cu clădirile colorate ca intr-o poveste, pe malul canalului, celebrul cartier Nyhavn, plin de forfota si cafenele?
Ei, imi doream nespus sa beau o cafea acolo, la una dintre terasele de pe malul canalului.NyhavnNyhavn 2

Cu un bilet de avion WizzAir luat din vreme pentru destinația Malmö, am reusit sa petrecem trei zile de vis in țările nordice si sa vedem doua tari diferite: Suedia si Danemarca.
Cum asa? Gratie minunatei lucrari a mintii si mainii  omului, Podul Øresund, care face ca metropolele Malmö si Copenhaga sa fie la o aruncătură de bat una de cealalta.

Podul Øresund este o punte de legătura, lunga de 16 km, din care o parte formata din podul propriu-zis, lung de 8 km, pod  ce înaintează deasupra marii, o parte tunel, pe sub mare si o a treia parte formată din insula artificiala Peberholm, care face legătura intre podul de deasupra si tunel.
Podul Øresund este cel mai lung pod   feroviar si rutier din Europa care leaga doua metropole.

Oresund Bridge
Pe deasupra marii, adica pe pod, calea ferată si cea rutieră merg una sub cealalta, calea ferată la nivelul inferior si autostrada deasupra ei.
Pe partea de insula, pe Peberholm , cele doua cai merg in paralel.

Cel mai ieftin si practic e sa mergeți la Copenhaga cu trenul, il luati din gara centrală din Malmö si coborâți in stația Aeroport Kastrup Copenhaga, de unde luati metroul catre centrul Copenhagai.

Biletul de tren Malmö – Copenhaga costa in jur de 220 de coroane suedeze dus-intors , adica vreo 23 Eur iar ca si timp dureaza 25-30 minute.

Daca va treziți dis-de-dimineata, aveti o zi întreaga sa vizitati obiectivele turistice, sa faceti un tur cu vaporașul pe canale si sa luati o masa delicioasa in Nyhavn.

Si uite-asa am reusit sa vedem si Copenhaga! Si chiar daca am stat decat de dimineata pana seara, am străbătut canale, am văzut muzee, am lenevit la terasele caselor colorate ca intr-o carte pentru copii, toate astea cu multumiri Podului Øresund!

Pe curand si tot pe drumuri!

Share this post! Share on Facebook29Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *