Cabo da Roca, locul unde te simti deasupra lumii

Share this post! Share on Facebook67Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+247

 

   Portugalia este tara in care as vrea sa ma mut intr-o buna zi. Pentru ca iubesc oceanul ei si coastele – i spectaculoase, pentru ca oamenii sunt buni si senini, pentru ca mananca sanatos si traiesc frumos.

   Cabo da Roca este cel mai vestic punct al Europei, acolo unde  «  se termina pamantul si incepe marea », de fapt, oceanul, asa cum atat de frumos a scris cel mai mare poet portughez, Luis Vaz de Camoes…

   Din Lisabona, care este la 40 km distanta de Cabo da Roca, se poate ajunge fie cu masina inchiriata, fie cu trenul pana la Sintra si apoi cu autobuzul chiar pana la Cabo da Roca. E foarte ieftin sa inchiriezi masina in Lisabona si deloc complicat, noi am inchiriat pe loc, chiar din zona  centrala,  Rossio, fara sa ne trebuiasca rezervare prealabila, nici card bancar, iar pretul a fost 25 EUR / zi. Recomand varianta cu masina inchiriata pentru ca iti da libertatea sa vezi oraselele si satucele minunate de pe coasta si sa te opresti in voie unde vrei.

   Nici varianta combinata,  tren apoi autobuz nu este complicata, sunt trenuri din 20 in 20 de minute din statia Rossio catre Sintra, iar din Sintra, cum iesi din gara, ai statia de autobuz la 5 minute. Din statie se ia autobuzul 403 catre Cabo da Roca.

    Cabo da Roca  este   locul unde te intalnesti cu tine, unde uiti tot si doar te lasi imbatat de atata frumusete si  de atata nemarginire. Este locul unde dorintele se implinesc. Oceanul si valurile lui uriase spargandu-se de stancile abrupte,  cerul infinit, linistea si solitudinea ce te inconjoara iti dau senzatia maretiei divine.

   Cabo da Roca nu este un obiectiv turistic faimos pe care sa il bifezi pe lista, este mai degraba o stare, un sentiment, un tablou al naturii care te detaseaza complet de griji si intrebari. Maretia oceanului al carui vuiet te face sa taci si sa il asculti cum se zbate si se arunca pe tarm, uriasele stanci rosiatice care il vegheaza de la inceputul lumii, vantul care sufla puternic prin iarba inalta, toate acestea iti dau o stare de beatitudine si recunostinta ca ai ajuns sa privesti un asemenea spectacol inaltator al naturii.

  La o inaltime de 140 m deasupra nivelului oceanului, am simtit  ca am aripi si in curand voi zbura. Am mai simtit ca as fi vrut sa raman acolo. Cabo da Roca a fost pentru mine o revelatie,  locul unde am invatat mai mult decat oricand ca suntem mici in fata naturii si a lui Dumnezeu si ca fiecare clipa merita traita din plin.

  Daca ajungeti deci la Lisabona, mergeti sa vedeti si sa simtiti Cabo da Roca !

   Pe curand si tot pe drumuri!

   cabo da roca 4cabo da rocacabo da roca 3cabo da roca 1cabo da roca 2cabo da roca 7cabo da roca 5

Share this post! Share on Facebook67Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+247

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *