Daca pleci la Londra, nu uita sa …

Share this post! Share on Facebook7Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

image

Te-ai hotărât sa mergi la Londra? Minunat! Ce-as mai merge si eu cu tine!:)
Sunt sigura ca arzi de nerăbdare si deja ți-ai pus pe lista obiective turistice, parcuri, muzee,  dar nu ți-ar strica sa arunci o privire si pe lista mea de sfaturi practice, just in case!

image3

Si as spune cam așa:

– pune in bagaj o pelerina de ploaie, este foarte ieftina  si o găsești in orice hypermarket, este practica, ușor de carat si va fi numai buna pentru “dusurile” londoneze.

– ia-ți un adaptor pentru priza, ale lor sunt diferite de ale noastre, au trei orificii, nu doua, cum sunt la noi, e drept ca poți cumpara si de prin magazinele lor cu suveniruri, dar mai bine asigura-te de acasa cu unul.

– ia la tine un ghid  turistic de acasa, sunt foarte practice, Londra este un oraș imens in care ai foarte, dar foarte multe obiective de vizitat, iar ghidurile au si harta, descrieri la obiect, recomandari de restaurante, baruri, teatre, magazine.

– ia-ți la tine pasaportul, pentru orice eventualitate, vamesilor britanici nu le sunt familiare cărțile noastre de identitate si risti sa pierzi ceva timp pana se dumiresc ei cum sta treaba.

– documenteaza-te asupra sistemului de transport, care este destul de complex dar daca intri pe www.tfl.gov.uk vei  gasi toate informatiile necesare si iti poti organiza singur transferul de la aeroport la hotel.

– transportul este foarte scump la Londra, de exemplu un bilet de metrou costa in jur de 4 lire !!!( o singura calatorie), asa ca iti recomand oyster card-ul, care pentru aceeasi calatorie costa sub 2 lire.Oyster card-ul  poate fi folosit pe toate liniile de metrou, autobuze, trenuri supraterane la preturi mai mici, este un card reincarcabil care costa 3 lire si pe  care depui o suma( minim 5 lire), din suma respectiva scazandu-se pretul  fiecarei calatorii pe care o faci, pretul fiind variabil in functie de zona si ora calatoriei, iar la sfarsit ti se restituie banii ramasi nefolositi.

– mare atenție la încălțări, acestea trebuie sa fie comode si impermeabile, daca prinzi o zi ploioasa de dimineața pana seara si îți intra apa la “galosi”, ți se va tăia pofta de muzee, parcuri si alte cele.

– daca pleci la vânătoare de obiective turistice, îți recomand sa îți schițezi programul de acasă, Londra este uriașă si daca nu ești foarte organizat risti sa ratezi o parte din ceea ce ți-ai propus sa vizitezi.

– ia-ți un bilet pe unul dintre open bus-uri, autobuzele cu etajul in aer liber, ( Open Tour, Big Bus Tour), ai ocazia sa bifezi obiectivele turistice intr-un timp mult mai scurt, oprindu-te acolo unde doresti, in pretul biletului ti se ofera de obicei si o croaziera gratuita pe Tamisa, plus ghidul care ofera informatii despre fiecare obiectiv.

– o sa te cam încurci cu monedele lor, o lira înseamnă 100 de pence, cărora de obicei li se spune “pees”, iar ei au monede de 1pence (pee) , 2 p, 5 p, 10 p, 20 p, 50 p.

– in primele zile, atenție când traversezi, la trecerea de pietoni va trebui sa te uiti in partea dreapta si îți va lua ceva timp pana te vei obișnui.

– multe dintre muzeele importante din Londra au intrarea gratuită: The British Museum, National Galleries, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Tate Modern, London Museum, The Geffrye Museum of the Home, The Grant Museum of Zoology, The Royal Academy of Music Museum, Greenwich, Houses of Parliament.

– statiile  de metrou sunt semnalizate cu “U” ( Underground) si nu cu “M” cum ești probabil obișnuit din toate celelalte călătorii prin Europa iar Subway nu semnalizeaza statiile de metrou , ci pasajele subterane.Metroul este tube sau underground.

– cel mai complet site de informare turistică este www.visitlondon.com, găsești acolo toate informațiile de care ai nevoie, hărți de descărcat, sfaturi, evenimente, cazare, transport, tot.

Sper ca ți-au fost de folos sfaturile mele.
Drum bun si sa imi povestești cum a fost!!!Fabulos, sunt convinsă.image2image5image1

Share this post! Share on Facebook7Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on StumbleUpon0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *